Новий досвід та нові горизонти з IAHD

З 29 по 31 травня 2023 року в Україні відбулась визначна подія в світі дайвінгу. Київ відвідали представники International Association for Handicapped Divers - Managing Director IAHD Gerard Oijnhausen та Training Director IAHD Fred Siebers.

Чому ця подія має таке значення? Тому що в Україні наразі війна! Тому що в Україні дуже велика кількість людей, що потерпіли від наслідків війни! Як військових, так і цивільних. Тому що ми не хочемо, щоб в Україні, як за радянських часів, викреслювали людей з інвалідністю. Ми хочемо, що ці люди були поряд із нами та мали можливість повноцінно жити й надалі! Кожна людина, що втратила кінцівку, або має інше важке поранення, або яка не змогла витримати надзвичайно велике психологічне навантаження та "зламалася" - це чиїсь близькі та кохані люди! І ми повинні зробити все можливе для їх відновлення та повернення до повноцінного життя!

Саме цьому наших українських інструкторів із дайвінгу навчали представники IAHD, які вже 30 років присвячують своє життя та діяльність справі відновлення людей з інвалідністю через можливість займатися дайвінгом.

Це були дуже напружені дні. Поряд з інтенсивною програмою навчання вимушені були враховувати шалені нічні та денні атаки ворога на Київ. Проте інструктори виявили неабияку сміливість, а наші інструктори - бажання навчатися! 

Ми отримали чималий багаж знань, як теоретичних, так і практичних. Наші шановні представники IAHD не давали ніякого перепочинку. Проте, навчання закінчене, екзамени здали, сертифікати отримані! 

Для чого це нам? 

Ми в тісній кооперації з ГС "Український Інститут Підводних Досліджень" вже займаємось реабілітацією людей, які постраждали від війни. Фізіологічно та психологічно. Ми маємо чудові результати в поєднанні роботи психологів та дайвінгу. Проте нам не вистачало певних знань щодо роботи з людьми з інвалідністю. Тепер ми можемо ще більше! Попереду довгий та важкий шлях! Нам разом треба допомагати нашим героям!

Разом ми переможемо!